Brownie Starflex


Technische specificaties

Filmtype: 127
Negatief: 4 x 4 cm
Sluiter: Roterend
Diafragma: 13:kleur en 14:z/w
Lens: Fixed focus Dakon
Afmetingen: 9x14x6 cm (bxhxd) uitgeklapte zoekerkap
Gewicht: 185 gram
Datum: 1957-1964
Originele prijs: $ 14,95
Conditie: 9


Ingeklapte eye level view finder

De Brownie Starflex heeft een "waist level" zoeker, een grote lens die met een deksel afgesloten kan worden. Deze Star-versie heeft twee broertjes, de Starflash en de Starlet. De Starflex is uitgevoerd als een TLR (Twin Lens Reflex) camera met een fixed focus Dakon lens.

Omdat er soms behoefte bestaat van de omgeving een opname op ooghoogte te maken, is deze Starflex voorzien van een uitklapbare eye-level view finder. Deze zoeker is aan de onderzijde van het toestel aangebracht en bestaat uit twee simpele gebogen draadelementen.


Opengeklapte eye level view finder

De eye level view finder is in de bodem van de camera verwerkt, wat er voor zorgt dat als we deze willen gebruiken het toestel op "zijn kop" gehouden moet worden.

Als door het kleine draadvierkant via het grote draadvierkant naar het te fotograferen object gekeken wordt, waarbij het kleine vierkant het grote afdekt, dan valt het te fotograferen object zich op de juiste plaats binnen het negatief-frame.

Het schuifhandeltje voor de keuze van kleuren- of zwartwit film is hier duidelijk zichtbaar. Deze omschakeling is identiek aan de andere Star-camera's en wijzigt de diafragma-opening.


Grote zoekerlens en afsluitkap.

Het binnenwerk, het objectief, de dubbele opnamebeveiliging, het sluitermechanisme en de zogenaamde "Pin & Screw" flitsaansluiting zijn identiek aan de andere "Star"-camera's. Het verschil van deze body ten opzichte van de andere typen is het heldere zoekersysteem met bovenop het relatief kleine toestel de grote zoekerlens.

Aan de achterzijde is duidelijk het rode venster te zien, waardoorheen de opnames van het filmschutblad zijn af te lezen.

Als je heen-en-weer bladert tussen de Brownie
Reflex 20 en deze Brownie Starflex, dan lijken beide identiek. De Reflex is echter beduidend groter door het gebruik van het groter formaat 620 (6 x 9cm) filmrol.

Klik hier voor meer kunststof, TLR, waist level of 127 rolfilm Kodak camera's.

Of zoek in de specificaties en tekstdelen op:  

Database response: 0.00144seconde
Versie: 5.0 - datum: 30-06-2006.