Brownie Starflash


Technische specificaties

Filmtype: 127
Negatief: 4 x 4 cm
Sluiter: Enkelvoudige rotatie
Diafragma: 13:kleur en 14:z/w
Lens: Dacon Fixed focus
Afmetingen: 9x13,3x6,4 cm (bxhxd)
Gewicht: 245 gram
Datum: 1957-1965
Originele prijs: $ 8,50
Conditie: 8

De Brownie Starflash is in een witte- en zwarte uitvoering vervaardigd. De blauwe versies zijn in Canada en Frankrijk gemaakt.

De blauwe in Canada en Frankrijk gemaakte Starflashes lijken veel op die in de VS vervaardigde types en hebben twee diafragma-openingen voor "Color" en "B&W". De aanduidingen in het Frans zijn "Couleur" en "Noir & Blanc". Daarnaast vallen nog kleine verschillen op bij de toepassing van het eerste ge´ntegreerde flitsapparaat met betrekking tot de constructie en het type flitslampje dat werd gebruikt.

Bij verwijderde achterkap zijn de 20V Varta-batterij en de condensator boven de zoeker opvallend aanwezig. Van boven naar beneden:

  1. Sluiting batterijcompartiment
  2. Uitwerper flitslampje
  3. Zoeker
  4. Rood kijkvenster opnameteller


Blauw gespoten body

In de body van het toestel past zelfs het binnenwerk van de Starlet, ook de dubbele opnamebeveiliging is volledig identiek. Duidelijk zichtbaar is het blauwe spuitwerk over de donkere kunststof body. Deze camera maakt deel uit van een serie van vier Brownies, waar naast de Starlet ook de Starflex en de Starmite (ook met ingebouwde flitser) deel van uitmaken.

Klik hier voor meer kunststof, box, eye level of 127 rolfilm Kodak camera's.

Of zoek in de specificaties en tekstdelen op:  


klik voor manual

Database response: 0.00144seconde
Versie: 5.0 - datum: 30-06-2006.