Brownie Starlet


Technische specificaties

Filmtype: 127
Negatief: 4x4cm
Sluiter: Enkelvoudige rotatie
Diafragma: 13 Color / B&W 14
Lens: Dakon fixed focus
Afmetingen: 9,2x8,5x6 cm (bxhxd)
Gewicht: 165 gram
Datum: 1957
Originele prijs: $ 6,00
Conditie: 9


De Brownie Starlet heeft een heldere "ooghoogte" zoeker en werd in diverse Star-versies uitgebracht. De totaal verschillende Engelse Brownie 127 werd in 1956 naar de USA als Brownie Starlet geŽxporteerd.

De Starlet heeft twee lensopeningen (diafragma's) met de standen '13 Color' en 'B&W 14'. Een flitser wordt via de pin & screw contacten aan de linkerzijde van de camera aangesloten. Het binnenwerk wordt via de onderzijde in de body geschoven.

De
Brownie Starflash is de Starlet-versie met ingebouwde flitser.


Onderzijde body

De Starlet bezit een vernuftige dubbele opname beveiliging. Als de opname is gemaakt valt het haakje (zie foto) in een vergrendeling van het binnenwerk (zie ook foto onder). Tevens is het handeltje zichtbaar, dat een andere lensopening voor het objectief draait om van kleur (kleinere opening) naar zwart/wit over te schakelen.


Binnenwerk

Het binnenwerk met het 127-rolletje, onderaan bevindt zich de koppeling met de dubbele-opname-beveiliging. Aan het transport- einde is de lip (onder het etiket) in de getoonde postitie. Tijdens het transport beweegt de lip 1x heen-en-weer en geeft het sluiter mechanisme vrij. Het etiket geeft aan waar de camera is gekocht: Foto Engel Hoofddorp. Bovenop het binnenwerk is het vergrendelstangetje met de body zichtbaar.

De Brownie Starlet maakt deel uit van een serie van drie, waar de Starflash en
Starflex met zijn TLR-look ook deel van uitmaken.

Klik hier voor meer kunststof, box, eye level of 127 rolfilm Kodak camera's.

Of zoek in de specificaties en tekstdelen op:  

Database response: 0.00121seconde
Versie: 5.0 - datum: 30-06-2006.