Brownie Twin 20


Technische specificaties

Filmtype: 620
Negatief: 6 x 6 cm
Sluiter: Enkelvoudig, roterend 1/40
Diafragma: Handbediende focus EV 13, 14, 15
Lens: Meniscus
Afmetingen: 115x109x85mm (bxhxd)
Datum: 1959
Originele prijs: $ 11,00
Conditie: 8+


Waist level viewfinder

Deze Brownie Twin 20 hoort samen met de Brownie Flashmite en de Brownie Reflex 20 tot de 20-serie. In tegenstelling tot de andere camera's maakt deze camera zich speciaal door de aanwezigheid van zowel een waist-level als een eye-lever zoeker.

Met deze, in Londen geassembleerde, Twin-20 camera kunnen op een 620-rolfilom 12 opnames worden gemaakt. De Brownie 20-camera's zijn voorzien van eenzelfde objectief en pin & screw aansluitingen voor een Kodalite Midget Flasholder. Beide zoekers van de Brownie Twin 20 leveren een helder beeld van het te fotograferen object.

De kaderlijnen in de beide zoekers, geven de beeldbegrenzingen aan voor het fotograferen van zogenaamde Super Slides. Super slides zijn dia's voor projectie van 6x6 cm positieven, die ingeraamd een lichtdoorlaat hebben van 4x4 cm. Het geprojecteerde beeld wordt als het ware door de kaderlijnen omsloten.


Binnenzijde body

Het binnenwerk is net als bij de Brownie Starlet, Flashmite en Reflex 20 via de onderzijde toegankelijk.

Focussing vindt plaats met behulp van de lensring: "Close-ups" van 4~6 voet, "Groups" van 6~12 voet en "Scenes" van 12~∞.

De ontspaninrichting is beveiligd twegen het maken van dubbele opnames. De camera heeft geen statiefopname. Vele schouder- koorden werden in het verleden afgeknipt omdat het "in de weg zat", hier is het nog bewaard gebleven...


Twee-zoekersysteem

Het sluitermechanisme is als één unit met twee schroefjes in de kast vastgezet. Onderaan de unit is de dubbele opname- beveiliging zichtbaar, die op eenzelfde manier werkt als bij de Starlet.

De bedrading van de flitssynchronisatie is uitgevoerd met latoenkoperen banen en met een forceerverbinding vastgezet aan de door de body stekende pin & screw contacten.

Boven in de body is de opname van de binnenwerk- vergrendeling zichtbaar. Achterop bevindt zich een aluminium afsluitbaar venster voor de opnameteller.

Klik hier voor meer kunststof, box, waist level of 620 rolfilm Kodak camera's.

Of zoek in de specificaties en tekstdelen op:  

Database response: 0.00109seconde
Versie: 5.0 - datum: 30-06-2006.