Rondinax 35U


Technische specificaties

Filmtype: 35mm
Afmetingen: 180x127x90 mm
Gewicht: 475 gram
Datum: 1938 +
Originele prijs: 12,00
Conditie: 9+


Losse delen bijelkaar

Daglicht ontwikkeltank van Agfa, voor 35mm rolfilm.

Met deze ontwikkeltank kunnen gedeeltelijk belichte film- rolletjes ontwikkeld worden, om later weer terug te zetten in het fototoestel. Bij daglicht kun je de belichte film inladen. Door aan de draaiknop te draaien, trek je de film uit de 35mm-cassette om deze op de ontwikkelspoel te wikkelen.

Linksvoor bevindt zich de filmgeleider met aanwijzer, die bij benadering aangeeft hoeveel opnames (12/24/36) op de spoel zijn gewikkeld.

Nadat de filmcassette is ingebracht en het uiteinde van de film correct door de knijper via de kunststof band met het haspel is verbonden, wordt de tank gesloten.


Mesbediening

Een indicator geeft aan hoeveel opnames op de spoel zijn gewikkeld. Zitten de opnames eenmaal op het haspel, dan kan de film met een speciaal mesje losgeknipt worden van de cassette. Het mesje wordt bediend door de beugel aan de zijkant naar boven te bewegen.

Hierna wordt de tank met ontwikkelaar gevuld. De thermometer (fabr. Joachim Heinz, Neuwied) geeft de vloeistoftemperatuur (liefst 20C) aan.

Tijdens het vullen van de tank wordt door aan de knop te draaien de te ontwikkelen film door de ontwikkelvloeistof gedraaid. Na het vullen moet nog 10min aan de knop gedraaid worden. Dit omdat het haspel niet volledig in de onwikkelvloeistof hangt.

Na de ontwikkeltijd wordt de onwikkelvloiestof uit de tank geschonken.


Heinz Thermometer

Om de temperatuur van de ontwikkelvloeistof te meten is een speciaal geblazen glazen thermometer (Thermometerfabrik Joachim Heinz, Neuwied) van 5cm aangebracht, die in de tank uitkomt.

Rode of blauwe vloeistoffen zijn vaak op basis van alcohol of petroleum, ter vervanging van het bekende kwik.

De 200ml ontwikkelvloeistof waarmee de tank gevuld wordt, heeft een ideale temperatuur van 20C, zoals de blauwe merkstreep aangeeft.

Aan de achterzijde van de thermometerschaal, die geijkt is in F en C, bevindt zich het logo van de toenmalige ther-mometerfabriek uit Neuwied (D).

Klik hier voor meer metaal+kunststof of 35mm rolfilm camera accessoires.

Of zoek in de specificaties en tekstdelen op:  


klik voor manual

Database response: 0.00168seconde
Versie: 5.0 - datum: 30-06-2006.