Brownie Reflex


Technische specificaties

Filmtype: 127
Negatief: 4 x 4
Sluiter: Roterend
Diafragma: Vast
Lens: Fixed focus Meniscus
Afmetingen: 9,5x15,5x6 cm (bxhxd), geopende zoeker
Gewicht: 365 gram
Datum: 1940-52
Originele prijs: $ 6,00
Conditie: 8


Flitcontact en tijdopnamehandel

De Brownie Reflex is een camera, die aan beide zijden van de oceaan werd vervaardigd. Het toestel heeft twee lenzen aan de voorzijde (TLR: Twin Lens Reflex), het objectief en de z.g.n. waist level viewfinder. De Reflex is in de USA geproduceerd tussen 1940~52 (41~52 synchroon versie) en in de UK tussen 1941~52 (alleen synchroon).

De camera gebruikt 127 film voor 12 opnamen. Er zijn van de camera twee type vervaardigd, de synchroon- en de niet synchroonversie. De synchroonversie heeft een flitscontact dat "synchroon" met de sluiterknop wordt aangestuurd. De eerdere versie wordt met een handflitser bijgelicht als de sluiter open staat, met het kleine handel op "B". De "B" is afkomstig van Ball: Bij professionele camera's bestond toen de mogelijkheid de sluiter op afstand met lucht te bedienen. Met een bal in de hand en een slangetje naar de camera moest voorkomen worden, dat de camera bewogen werd tijdens de ontspancyclus. De Reflex-Synchroon is de eerste Brownie met flitsaansluiting.


Aluminium ontspanknop

De ontspanknop beweegt net als bij de Baby Brownie Special in het horizontale vlak, waarbij de sluiter open blijft staan in ingedrukte stand als de tijdinstelling op "B" staat.

Op de twee contacten wordt een speciale flitser aangesloten, die synchroon zal ontsteken tijdens het indrukken van de ontspanknop.


Transportmechanisme met zoeker (viewer)

Ten opzichte van de vorige modellen wordt het binnen- werk bij de Reflex via de onderzijde geplaatst. De bo- demplaat heeft een draad- aansluiting voor statiefmon- tage.

Boven op de body bevindt zich achter de metalen klep de zoekerlens, met daar- onder de prismatisch opge- stelde spiegel.
Hierdoor ontstond de waist level viewfinder. Achter de kast zijn de binnenwerk- vergrendeling en het rode kijkvenster voor het opname- nummer zichtbaar.

Klik hier voor meer bakelieten, TLR, waist level of 127 rolfilm Kodak camera's.

Of zoek in de specificaties en tekstdelen op:  

Database response: 0.00143seconde
Versie: 5.0 - datum: 30-06-2006.