Brownie Holiday Flash


Technische specificaties

Filmtype: 127
Negatief: 6x4cm
Sluiter: Enkelvoudig roterend
Diafragma: Vast
Lens: Kodet
Afmetingen: 100x78x73
Datum: 1954
Originele prijs: $ 5,00
Conditie: 8+


Pin & screw flitscontacten

De Brownie Holiday Flash is een eenvoudige camera met eye level zoeker. Hij is voorzien van stekker/schroef flitscontacten voor een Kodalite Midget Flasholder.

De camera werd van origine in Canada gemaakt met een glazen Kodet lens, latere versies kregen een kunststof Dakon lens. Ondanks de eenvoudige specificaties waren er optioneel voorzetlenzen als portret- en wolkenfilters bij te verkrijgen. Een variatie op de Holiday Flash is de Chiquita Flash.

Het gevlochten halskoord is aan de sluitbeugels van de body bevestigd, die naar beneden moeten worden geschoven om de kastdelen van elkaar te kunnen scheiden.


Totaal drie delen...

De Brownie Holiday flash is opgebouwd uit twee hoofdonderdelen, de kast met draagriem/sluiting en het binnenwerk. Filmtransport- en ontspanknop alsook de zoeker met het objectief zijn samengesteld tot het belangrijkste deel, het tweede deel vormt de kap van de body.

De lens vormt één geheel met het aluminium frontje, voorzien van een decoratief lijnen patroon. Het Kodak-logo bevindt zich zowel op het frontje als bovenop het bakelieten viewfinder-huis.

In de kap van de body is duidelijk het rode "raampje" te zien, waar doorheen het opnamenummer is af te lezen.


Tegen reflecties gematteerd

De belichtingskamer is, om reflecties tegen te gaan, gematteerd. Links zijn de flitscontacten en de "bedrading" er naar toe te vinden.

De kruisschroef achterin (of voorin...) de van zwart bakeliet vervaardigde belichtingskamer vormt de bevestiging met het bruine objectiefhuis.

Klik hier voor meer bakelieten, box, eye level of 127 rolfilm Kodak camera's.

Of zoek in de specificaties en tekstdelen op:  

Database response: 0.00499seconde
Versie: 5.0 - datum: 30-06-2006.