Eastman Bullet


Technische specificaties

Filmtype: 127
Negatief: 6 x 4 cm
Sluiter: Enkelvoudige tijd, roterend
Diafragma: Vast
Lens: Fixed focus Meniscus
Afmetingen: 12 x 6,5 x 4,5 cm (bxhxd) ingeschroefd
Datum: 1936-42
Originele prijs: $ 2,75
Conditie: 10


Bullet met uitgedraaid objectief

De Eastman Bullet is een standaard bakelieten fototoestel met een bijzondere art-deco styling, afgeleid van de Kodak Duex, met een speciale uitschroefbare lens waardoor de kast kleiner wordt om op te bergen.

De camera heeft een gelijk uitziende kastvorm als de Jiffy Kodak V.P. met zijn openklapbare zoeker. Het kleine handel handel rechts van de lens is de ontspanner, de knop links van de lens kan uitgetrokken worden voor tijdopnamen. De lens blijft geopend staan, totdat het sluiterhandel weer losgelaten wordt.

Het uit/indraaibare objectief is van een meervoudige rechts- draaiende schroefdraad voorzien, waardoor de lens met één omwenteling ruim 2cm uit de kast komt.


Binnenzijde camera

Een kijkje in het binnenste van de Bullet. Bij een ingedraaid objectief ligt de film nog net vrij.

Rechts de opwindspoel met aluminium draaiknop. De knop laat zich alleen rechtsom draaien, om losliggen van de film te voorkomen.

Ten opzichte van de
Baby Brownie is de aluminium viewfinder hier meer "gevormd".

Het sluitmechanisme rechts schuift om de achterkap, in het linker scharnierdeel dient de achterklep ingehaakt te worden en is vast.


Deksel met labe, lens met ontspanner en tijdkeuze

Aan de binnenzijde van het afneembare deksel bevinden zich de te gebruiken filmeigenschappen, met daarnaast het rode kijkglaasje, waarachter het opname aantal van de film verschijnt.

De voorzijde van het uitdraaibare objectief. De lensvatting, de ontspanhandel en tijdinstelknop zijn gelijk aan die van de
Baby Brownie.

Klik hier voor meer bakelieten, schroef, eye level of 127 rolfilm Kodak camera's.

Of zoek in de specificaties en tekstdelen op:  

Database response: 0.0015seconde
Versie: 5.0 - datum: 30-06-2006.