Braun S50 Standard


Beschrijving

Braun scheerapparaat, gefabriceerd in Duitsland

Pas na de 2e wereldoorlog werd het, uit 1938 daterende, ontwerp van de S50 door Braun in productie genomen. Het scheerprincipe, een snijmodule onder een dunne staalfolie, wordt zelfs heden ten dage nog gebruikt.

Het handzame en stijlvolle ontwerp bezit aan de onderzijde een connector, waar het aansluitsnoer ingestoken wordt. De voorloper werd, in tegenstelling tot deze ivoorkleurige fenolversie, van bruin bakliet vervaardigd.

Afmetingen:   110 x 42 x 38 mm
Gewicht:   170 gram
Datum:   1950
Originele prijs:   15,50
Conditie:   9


Folie kleminrichting

Op het, door de netfrequentie in trilling gebrachte, messenblok bevindt zich de geperforeerde staalfolie. Deze wordt aan de voorzijde aangehaakt (zie bovenstaande afbeelding) en aan de achterzijde door een klein soort bankschroefje vastgeklemd...

Aan de onderzijde van het apparaat is een venster zichtbaar, waardoorheen de netspanning afgelezen en ingesteld kan worden.


Losgenomen scheerblad

Als het scheerblad is afgenomen is het messenblok duidelijk zichtbaar. Een dergelijk messenblok zien we nu nog terug bij alle Braun scheerapparaten.

Bij de levering hoorde ook nog een ivoorkleurig borsteltje om het overtollige baardhaar te verwijderen.

Andere scheerapparaten binnen Bakeliet.net:

  • Philishave 7733
  • Philishave 7736
  • Philishave 7737
  • Philishave 7743
  • Viceroy Non-electric Dry Shaver


  • Braun's 78-toeren platendek

    Andere Braun-producten binnen Bakeliet.Net

    Naast scheersystemen heeft Braun ook huishoudelijke apparatuur, radio's, platenspelers en radio/platenspeler-combinaties gefabriceerd. De Cosmophon-serie dateert van 1934. Voor de platenspeler uit deze serie en de historie van Braun klik hier.