Broodrooster


Beschrijving

Inventum "omkeer" Broodrooster H360/286

Broodrooster voor het tegelijkertijd roosteren van twee sneetjes brood. Aansluitgegevens: 220 volt, 450 watt. Omdat de verwarmingselementen zich aan de binnenzijde bevinden en het brood aan twee kanten bruin hoort te zijn, fungeren de aan beide zijden aangebrachte deksels met bakelieten handvatten als broodkeerders.

Afmetingen:   185 x 95 x 185 (bxdxh) mm
Gewicht:   750 gram
Datum:   1953
Originele prijs:   15,00
Conditie:   10


Bakelieten apparaatstekker

De rooster is volledig van metaal en niet geaard! De stekker heeft geen veiligheidsrandaarding. De rooster zelf heeft geen aan/uit schakelaar, daarom is de bakelieten apparaten- stekker voorzien van een schakelaar. Het rode deel is gemerkt "EIN", het zwart deel "AUS". De hittebestendige appara- tenstekker heeft een keramisch binnenwerk.

Ondanks het vele chroom zijn er toch bakelieten delen bij deze broodrooster aan te wijzen:

 • Apparaatstekker
 • Netstekker
 • handvaten om de broodklepjes (keerders) te openen


 • Type- & winkelplaatje

  Door de klepjes aan beide zijden te openen doe je de casino-sneetjes in de rooster. Zijn de broodvlakken aan de kant van de verwarmingselementen bruin genoeg dan open je de klepjes. De boterhammen glijden nu langs de metalen geleiders naar buiten, waarbij de geroosterde zijdes zich tegen de klepjes bevinden. Doe je deze daarna weer dicht, dan zijn de boterhammen zonder aan te raken gekeerd. Niets automatisch dus...

  De onderzijde toont het typeplaatje van Inventum.

  De winkel waar destijds de broodrooster is gekocht:
  Bij N.Gosselaar Radio-Televisie-Electra in Wassenaar. Let op het 4-cijferige telefoonnummer.