Ericsson telefoon ivoor


Klik voor vergroting

Beschrijving

Door Ericsson vervaardigde telefoon voor de PTT, gefabriceerd tussen 1962 en 1981.

Gedurende de 60er jaren kwam er vraag naar andere dan zwarte telefoons. Deze telefoon is van hetzelfde fenol vervaardigd als het ivoorkleurige Philips eitje. Zij zijn ook in het wit uitgebracht.

Afmetingen:   23x17x13 cm (bxdxh)
Gewicht:   2200 gram
Datum:   1963
Originele prijs:   90,00
Conditie:   10


Klik voor vergroting
Ericsson logo

De ivoorkleurige en witte uitvoering zijn verder identiek aan het zwarte Norm-51 toestel. De kast van de telefoon is voorzien van een ruggespraakknop. Hiermee kon je de beller in de wacht zetten om een ander toestel te bellen.

Aan de binnenzijde van het handvat, tussen de microfoon en de telefoon, bevindt zich subtiel het Ericsson logo. Dit Norm-51 toestel is in Rijen bij Breda vervaardigd voor de PTT, het huidige KPN.


Klik voor vergroting
PTT-logo onder hoorn

Ter gelegenheid van de uitvinding van de telefoon in 1876 organiseerde het Haags Postmuseum een tentoonstelling getiteld '100 jaar telefoon', met aandacht voor de geschiedenis van de telefonie.

Een Polygoon productie met archiefbeelden van diverse telefoon- modellen, waaronder een beeldtelefoon, een telefooncentrale met telefonistes die zowel nationaal als internationaal verbindingen verzorgen, geeft een indruk van de ontwikkeling van de hedendaagse telefonie.