Zekeringkop


Klik voor vergroting

Beschrijving

Zekeringkop tot 25 ampère voor gebruik in woningen.

Deze KII-zekeringkop bezit zoals de meeste zekeringkoppen een glazen venstertje om de status van de zekeringmelder te bekijken. Door de drie gaatjes in de omtrek kan een meetstift gestoken worden, die dan bovenop de zekering terecht komt. Dit om te meten of de zekering nog intact is, want veelal wordt om deze reden het ruitje kapot geslagen...

Afmetingen:   42 x 42ø mm
Gewicht:   28 gram
Datum:   1955
Originele prijs:   € 1,50
Conditie:   9+


16A zekering

Deze zekeringkop dient als houder voor de zogenaamde verwisselbare diazed-zekering. Met de E27 schroefdraad kan het geheel in de kastenbatterij worden gedraaid. De diametermaat van het onderste zekeringkontact bepaalt de smeltwaarde waarop de zekering "door" zal gaan. Een zekering van 6A heeft een kleinere diameter dan één van 16A. Soms wordt een zekering ook wel patroon of stop genoemd.

Op de getoonde zekering staat een slakje, dat wil zeggen dat de zekering traag is. Bij 16 ampère zou het al lang duren voor de zekering smelt, echter bij een hoge aanloopstroomstoot van een koelkast zou het ongewenst zijn dat de zekering het vroegtijdig begeeft zoals een snelle zekeringen dat doet.