Brownie 127 1st Model


Technische specificaties

Filmtype: 127
Negatief: 6x4 cm
Sluiter: Enkelvoudige tijd, roterend
Diafragma: Vast
Lens: Fixed focus Meniscus
Afmetingen: 13,5 x 7,5 x 7,5 cm (bxhxd)
Datum: 1952-59
Originele prijs: $ 4,75
Conditie: 10


Rotatiesluiter, gezien van binnenzijde

Deze Brownie 127 heeft een volledig uit bakeliet vervaardigde body, met knoppen van ureumformal- dehyde. Vanaf zijn introductie in 1952 stoomde de Brownie 127 door naar 1963, met enkele kleine wijzigingen daargelaten.

Kodak probeerde éénmaal zijn marktleider te evenaren door de productie van een witte versie van de Brownie 127. Omdat deze in het gebruik snel smoezelig werd, wilde niemand hem gebruiken. Het toestel heeft een body met horizontale ribbels, dit in tegenstelling tot het 2e model met zijn veel fijnere verticale ribbels. Het koordje is in tegenstelling tot andere Kodak toestellen niet te verwijderen. Dit fototoestel is in groten getale gefabriceerd en luidde de massafabricage in...
Duidelijk zichtbaar is de roterende sluiter. De sluiter- knop drijft het omgebogen lipje aan, dat op zijn beurt de roterende beweging in gang zet.


Binnenwerk met transportmechanisme

Deze camera is uitgevoerd met een eye-level viewfinder, en een objectief dat gevat is in een aluminium plaatje met kruismotief.
Het binnenwerk wordt met een metalen knop aan de onderzijde van de kast vergrendeld. De pijlen geven de open en close condities aan van de body. De knop verdraait een eenvoudige inwendige borgvlinder.


Het binnenwerk bestaat uit twee aan elkaar geschroefde bakelietdelen. Eén grote veer houdt de filmspoelen op zijn plaats.

De filmtransportknop is met een terug- draaibeveiliging uitgevoerd.

Klik hier voor meer bakelieten, box, eye level of 127 rolfilm Kodak camera's.

Of zoek in de specificaties en tekstdelen op:  

Database response: 0.00177seconde
Versie: 5.0 - datum: 30-06-2006.