Six-20 Brownie D


Technische specificaties

Filmtype: 620
Negatief: 6x9 cm
Sluiter: Roterend, B en I
Diafragma: Vast
Lens: Meniscus f/11 100mm, met close-up
Afmetingen: 8,5x10,6x12 cm
Datum: 1946
Originele prijs: $ 10,00
Conditie: 7+


Bedieningspaneeltje

De Brownie box camera werd door Eastman Kodak in 1910 op de markt gebracht. De simpele doos-camera's waren zeer populair en werden in vele uitvoeringen gedurende meer dan een halve eeuw geproduceerd.

Deze box-camera is in Engeland vervaardigd en in twee varianten uitgebracht. De tweede versie heeft een bakelieten in plaats van een metalen transportknop. Zowel de verstelling van de portretlens, ontspan- knop en I/B omschakeling zijn in een metalen plaatje gevat.

Er zijn twee heldere zoekers aangebracht, voor portret- en landschap opnames. De schuif staat in uitgetrokken toestand en plaatst daarmee de close-up lens achter de objectieflens. Deze box heeft geen flitscontacten. De body van de camera is volledig uit plaatmateriaal vervaardigd en met leatherette beplakt, het front is in glad emaille uitgevoerd zonder veel versieringen. Het model D is in 1957 uit productie genomen.


Uitgenomen binnenwerk

Om de filmrol te vervangen moet de transportknop uit- getrokken worden, waardoor het metalen binnenwerk vrij ligt om uit te nemen.

De volle 620-spoel wordt bovenin geplaatst, de lege onder. De transportknop valt door de uitsparing in het lege spoeltje, als het binnenwerk in de kast is teruggeplaatst.


Half vˇˇrgeschoven portretlens
en filmtype-sticker

Op rechter foto is de binnenzijde van de body te zien, kijkend tegen de achterzijde van het objectief. Duidelijk zichtbaar is de halverwege vˇˇrgeschoven portretlens, die op de hand- bediende schuif is aangebracht.

Een aan de binnenzijde van het deksel geplakte sticker vermeldt het gebruik van Kodak 620-film.

Klik hier voor meer metalen, box, waist level of 620 rolfilm Kodak camera's.

Of zoek in de specificaties en tekstdelen op:  


klik voor manual

Database response: 0.00137seconde
Versie: 5.0 - datum: 30-06-2006.