Brownie Flashmite 20


Technische specificaties

Filmtype: 620
Negatief: 6 x 6 cm
Sluiter: Enkelvoudig, roterdend 1/40
Diafragma: Handbediende focus EV 13, 14, 15
Lens: Meniscus
Afmetingen: 11,5x12,5x8,5 cm (bxhxd)
Datum: 1960
Originele prijs: $ 15,00
Conditie: 8


Batterijcomartiment en lampuitwerper

Deze Brownie Flsahmite 20 hoort samen met de Brownie Twin 20 en de Brownie Reflex 20 tot de 20-serie. In tegenstelling tot de andere camera's maakt deze camera zich speciaal door de aanwezigheid van een ingebouwde flitsunit voor AG1 lampjes.

Bovenop het toestel bevindt zich het batterijcompartiment, waar voor deze foto, het deksel (zie foto onderaan deze pagina) van is verwijderd. Na de opname wordt het hete lampje, door op het knopje te drukken, uitgeworpen.

Links van het compartiment is de zoekerkamer zichtbaar, de zaag- tandvormige wanden verhinderen inwendige reflecties als door de zoeker wordt gekeken.


Details: flitser, zoeker en lens

Onder de lens zit een omschakeling voor diverse lensopeningen: EV 13, 14, 15. De afkorting EV staat voor Exposure Value, welke de belichtingshoeveelheid bepaalt. EV0 komt overeen met de focale lengte F1.0 bij een sluitertijd van 1sec. Elke toename in EV (EV1, EV2, EV3, enz.) resulteert in of een toename van de lensopening of een toename van de sluitertijd. F/16 betekent dat de lensopening een diameter heeft die 16x op de focale lengte (=afstand hart van de lens tot aan de film) past.

De relaties worden ook sterk be´nvloed door de filmgevoeligheid. Kijk voor meer informatie op de website van
Fred Parker.

Omdat de EV-waarde/lamp/filmgevoeligheid aan elkaar gekoppeld zijn, heeft de fabrikant hiervoor richtwaarden in een tabel opgegeven. Zie hiervoor de handleiding of zoals bij deze camera het deksel van het batterijcompartiment (onderste foto).


Batterijcompartimentdeksel en filmtellerblindering

Het deksel van het batterijcompartiment geeft een indicatie van de EV-instellingen voor 620 - Verchrome Pan film en kleurenfilm in combinatie met AG1 flitslampjes.

Achterop de 20-serie camera's bevindt zich een afsluitbaar filmtellervenster, bij gebruik van de dubbele-opname-transportbeveiliging. Zie hiervoor ook de beschrijving van de
Brownie Reflex 20.

Klik hier voor meer kunststof, box, eye level of 620 rolfilm Kodak camera's.

Of zoek in de specificaties en tekstdelen op:  

Database response: 0.00129seconde
Versie: 5.0 - datum: 30-06-2006.