Brownie Bull's Eye


Technische specificaties

Filmtype: 620
Negatief: 6x9cm
Sluiter: Rotatie, 1/50sec
Diafragma: Vast
Lens: Twindar
Afmetingen: 93x128x105
Gewicht: 600 gram
Datum: 1954
Originele prijs: $ 13,00
Conditie: 10


Bakeliet in overvloed, zelfs de Flasholder

Deze Brownie camera bestaat uit twee brokken bakeliet. Met zijn gewicht van 0,6kg kun je er stabiele foto's mee maken. De wanden van deze camera zijn meer dan 6mm dik..!

De afstanden laten zich bij de Bull's Eye vanaf 4 voet tot ∞ instellen. Naast de lens bevindt zich een keuzehandel voor "long & instant" opnames. Na elke opname blokkeert de ontspanner en verschijnt er het symbool van een "bliksemschicht" in het zoekervenster.

Het toestel heeft een statiefaansluiting en "pin & screw" flitscontacten voor een Kodalite Flasholder. Deze Brownie maakt standaard portret-afbeeldingen.

Twee metalen beugels voor een draagriem maken deze camera helemaal af!


Binnenzijde camera

Kodak heeft aan de binnenzijde van de camera de volgende tekst gedrukt: "For horizontal pictures hold camera shutter release side up". Voor landschap-opnames de ontspanknop aan de bovenzijde houden. Waarschijnlijk ontstaan er in andere gevallen onacceptabele tijdafwijkingen van de sluiter.

De Kodalite flitshouder gebruikt bajonet flitslampjes van het type 5, of 25. Voor een "Kodak Verichrome Pan Film" bedraagt de afstand van de lamp tot het te fotograferen voorwerp 8~18 voet. De flitsspiegel heeft een diameter van 133mm.

Om interne reflecties tegen te gaan is de belichtingskamer gematteerd. Let tevens op de haakse overbrenging van de transportknop om het flitssymbool aan te drijven.


Viewer met beveiligingssymbool en Kodalite-lamp

Flitsopnames
De Bull's Eye camera's werkten met twee flits- adapters, de Kodalite Flasholder (zoals hier getoond) of de Kodalite Midget Flasholder. De eerste unit heeft een grotere lichtopbrengst. Beide flitsers gebruiken lampjes van het type: No. 5, No. 25, No. 8, SM, of SF.

Omdat tijdens het flitsen de lamp uitelkaar kan spatten, werden sommige flitsers van een lichtdoorlatend opklapbaar scherm voorzien. Na de opname wordt de nog hete lamp met een handeltje uitgeworpen.

Klik hier voor meer bakelieten, box, eye level of 620 rolfilm Kodak camera's.

Of zoek in de specificaties en tekstdelen op:  


klik voor manual

Database response: 0.00158seconde
Versie: 5.0 - datum: 30-06-2006.