Schick scheerkrabber


Beschrijving

Schick's scheerkrabber voor scheermesjes

Dit ingenieuze scheerapparaatje moest in de 50er jaren tijdens het verwisselen van een mesje de veiligheid tegen bebloede vingers verkleinen. Het in- en uitnemen van het mesje gaat wel heel eenvoudig ten opzichte van het volledig bakelieten krabbertje.

Afmetingen:   43x25x203 mm
Gewicht:   35 gram
Datum:   1952
Originele prijs:   ca 1,75
Conditie:   9+


Geopend en gesloten krabbertje

De rechter twee afbeeldingen tonen hetzelfde krabbertje, geopend en gesloten. Door het knopje onderaan de steel linksom te draaien verplaatst de brug, die de twee klepjes met elkaar verbindt, naar boven en de klepjes openen zich. Het mesje van de concurrent Gilette is nu duidelijk zichtbaar. In geopende stand kan op eenvoudige wijze het gebruikte mesje uitgeworpen worden. Een nieuw mesje is daarna in een "mum" ingelegd.

Door de knop rechtsom te draaien, sluit het scheerhoofd zich. Aan het einde van de sluitbeweging wordt het scheermesje onder spanning gezet door het enigszins te buigen. Het mesje komt hierdoor onder een hoek ten opzichte van de huid te staan.

Het krabbertje is in de U.S.A. vervaardigd. Het scheerhoofd is door pers-, buig- en stansbewerkingen uit plaat vervaardigd. De steel is van bakeliet.


Knopje onderaan steel