Duaflex IV


Technische specificaties

Filmtype: 620
Negatief: 6x9 cm
Sluiter: Enkelvoudige tijd, roterend
Diafragma: Vast
Lens: Kodet, 75mm
Afmetingen: 9x16,5x8 cm (viewerdeksel open)
Datum: 1955
Originele prijs: $ 24,50
Conditie: 10


De filmtransportinrichting van de Duaflexen wordt vanaf de Duaflex III voorzien van een dubbele opnamebeveiliging. Er zijn vier types geproduceerd: DuaflexDuaflex II, Duaflex III en Duaflex 4.

De opnamebeveiliging vindt volledig buiten het toestel plaats, in de verchroomde strip aan de rechter zijde van het toestel. De cilindrische ontspanknop bevindt zich onderaan deze strip, met direct aan weerszijde twee venstertjes voor de status. Rood = geblokkeerd, eerst film transporteren; Zwart = klaar voor opname.

Om toch twee opnames overelkaar heen te kunnen maken, kan de beveiliging opgeheven worden door het kleine handeltje in te drukken. Zie hiervoor nevenstaande afb. waarin de statussen elkaar afwisselen.


Bovenaanzicht

De camera is in tegenstelling tot de andere Duaflexen bruin van kleur, zo ook het kunstleer en de bakelietdelen. De camera is destijds met een Kodalite IV (Midget) flasholder geleverd, die met pin & screw wordt bevestigd. Synchronisatie wordt van binnenuit de camera aangestuurd. De flitsunit is geschikt voor lampen van het type 5 en 25.

De bakelieten transportknop is vervangen door een metalen exemplaar. Deze camera heeft ook geen spiegel meer voor periscopische opnamen.


Kodalite Midget Flasholder

Op de Duaflex IV past naast de getoonde Kodalite Midget Flaholder ook voor een grotere lichtopbrengst de Kodalite Flasholder. Zie hiervoor de Bull's Eye camera.

Deze flitsadapter gebruikt een 15V batterij, ten opzichte van de grotere versie die 2 stuks 1,5V batterijen nodig heeft.

Klik hier voor meer kunststof, TLR, waist level of 620 rolfilm Kodak camera's.

Of zoek in de specificaties en tekstdelen op:  


klik voor manual

Database response: 0.00205seconde
Versie: 5.0 - datum: 30-06-2006.