Duaflex


Technische specificaties

Filmtype: 620
Negatief: 6 x 9 cm
Sluiter: Enkelvoudige tijd, roterend
Diafragma: Vast
Lens: Kodet f/8 75mm
Afmetingen: 85x113x80mm
Datum: 1947
Originele prijs: $ 17,25
Conditie: 8+


Duaflex met speciale flitser

Deze Duaflex is het begin geweest van een complete serie camera's, die tot aan de 50er jaren wisselend werden uitgevoerd. Er zijn vier versies van de Duaflex geprodu- ceerd: Duaflex, Duaflex II, Duaflex III en Duaflex IV.

De Duaflex (I) is eigenlijk een veredelde boxcamera met een superviewer. Het is een toestel zonder al te veel franje. Door zijn populariteit bleef het toestel tot 1960 in productie. Deze bezit dan, afhankelijk van het land van herkomst, naast een zonneklep voor de viewer ook een diafragma-, afstand- instelling en een dubbele opnamebeveiliging. Voor de eerste twee Duaflexen heeft Kodak een speciale flitser ontwikkeld, die aan een kleine pin aan de voorzijde steunt.


De Duaflex van links-achter

De synchronisatiecontacten voor de flitser bevinden zich aan de linker zijde van de camera. Tegen de voorrand is de omschakeling van "B"all naar "I"nstant aangebracht. In tegenstelling tot het metalen cameradeksel zijn de linker- en rechter kunststof panelen niet met kunstleer beplakt.

Optioneel kon een flexibele kunststof lensbescherming gekocht worden, die aan drie bevestigingspunten werd aangebracht: één onder de lens, de andere twee links en rechts bovenop naast het sluitmechanisme. Op het achterdeksel het opnametelvenster ter indicatie van het juist doorspoelen van de 12-opname film.

Bovenop is duidelijk de grote onbeschermde viewer zichtbaar, onderop is een statiefopname aangebracht.


Door aan de transportknop te trekken, komt het opwikkelspoeltje los te liggen om uitgenomen te worden. De sluiter bevindt zich voor het bescherm- vaantje voorin het toestel.

Zoals gewoonlijk is aan de binnenzijde van het deksel het bekende gele Kodak-label geplakt voor het te gebruiken filmtype.

Het halskoord bestaat uit een zachte kunststof band, die om de aansluitingen van de zijkappen wordt gedrukt.

Klik hier voor meer metaal+kunststof, TLR, waist level of 620 rolfilm Kodak camera's.

Of zoek in de specificaties en tekstdelen op:  


klik voor manual

Database response: 0.00179seconde
Versie: 5.0 - datum: 30-06-2006.