Brownie Flash Six-20


Technische specificaties

Filmtype: 620
Negatief: 6x9cm
Sluiter: Roterend
Diafragma: fixed focus
Lens: Meniscus met close-up 5~10voet
Afmetingen: 15x23,5x12 cm (bxhxd)
Gewicht: 610 gram
Datum: 1946
Originele prijs: $ 6,00
Conditie: 9


Six-20 met lederen draagbeugel

Deze Brownie Flash Six-20 springt eruit door zijn extravagante flitsunit, die alleen maar op deze camera past. De flitsunit gebruikt lampen met E27 lampvoet.

Onder het objectief bevindt zich een omschakelhandel voor close-up opnames. Het handel draait een 15mm diameter lens voor de opnameopening. Naast de lens bevindt zich het keuzehandel voor de omschakeling van I(nstant) naar B(all) voor tijdopnames. Boven de lens bezit deze camera twee schroefaansluitingen voor de flitsunit. Bovenop de kast is de ontspanknop aangebracht, die een opnamebeveiligings inrichting heeft.

Net als de
Six-20 Bull's Eye heeft deze camera een trapeziumvormige body en heeft in tegenstelling daarmee geen "bolletje" maar een speciaal voor portret opnames uitklapbaar steuntje aan de zijkant gemonteerd. De zoeker is vrijwel gelijk aan dat van de Six-20 Bull's Eye.

De metalen body is in segmenten verdeeld, die met kunstleer zijn beplakt. In de bodem van de body is een schroefdraad aangebracht voor statiefmontage.


Binnenwerk, ontspanknop en uitzetpootje


Flitser met flitslamp

De speciaal voor de Brownie Flash Six-20 ontwikkelde flitser is volledig van bakeliet vervaardigd met V.S.patent 2.286.808. Hij gebruikt twee penlight batterijen, die in de twee van metalen klepjes voorziene cilinders wirden gestoken.

Er kunnen NO.11 of 40, resp. NO.2 of 22 lampen in gebruikt worden voor opnames tot 10 meter.

De NO.5 lampen en de hier getoonde NO.25-lamp zijn voorzien van een bajonetfitting, die met een 68L-adapter in de houder wordt gezet. De lampen werden uit veiligheidsoverwegingen van een kunststof coating voorzien om uiteenspatting te voorkomen. De General Electric SM-lampen, zonder aluminium folie, kunnen niet gebruikt worden.

Klik hier voor meer metalen, box, eye level of 620 rolfilm Kodak camera's.

Of zoek in de specificaties en tekstdelen op:  

Database response: 0.00104seconde
Versie: 5.0 - datum: 30-06-2006.