Bantam


Technische specificaties

Filmtype: 828
Negatief: 28x40mm
Sluiter: T, B, 1/25 - 1/200 sec
Diafragma: F/4.5 - 16
Lens: Anastigmat
Afmetingen: 117x80x72mm (uitgeklapt)
Gewicht: 325 gram
Datum: 1938
Originele prijs: $ 27,50
Conditie: 9+


Tijd-, diafragma- en afstandinstelling

Deze camera heeft bijna dezelfde vorm als het F/6.3 model. De camera verschilt echter in bijna elk detail. De hoekige, uit metaal gegoten, zwart geëmailleerde body met geslepen accenten is art deco geïnspireerd. Hetzelfde gietprocédé wordt in die periode ook bij de fabricage van modeltreinen toegepast.

De body bezit twee knoppen, één voor de vrijgave van het balgobjectief en de ander voor de 4-snelheden sluiter. De lens heeft een bereik vanaf 2,5 voet. De sluitersnelheden gaan van 1/25 tot en met 1/200 sec. Onderaan de body is een draadaansluiting voor een statief aanwezig. Naast de transportknop zit een kleine ontgrendelknop om de film voor continu transport vrij te geven. Achterop de camera bevindt zich een groen venster voor het weergeven van


Balguitdrijfscharen, met sluiterkantelsysteem

Bovenop de body bevindt zich een opvouwbare metalen zoeker. De sluiter wordt door de ontspanknop bediend via een kantelmechanisme, dat op de "balgschaar" is aangebracht. Het spannen wordt bewerkstelligd door het handeltje dat zich bovenop het objectief achter de rechthoekige uitsparing bevindt. De knop aan de andere zijde van de zoeker ontgrendelt de voorgespannen scharen, die het objectief doen uitklappen.

De metalen gietwerkdelen zijn bedekt met imitatie leder. De objectiefplaat herbergt tevens twee uitdraaibare pootje, één voor landscape- de andere om het toestel in de "portretstand" neer te kunnen zetten.


Binnenzijde, deksel vast via scharnier aan body

De achterzijde van de body scharniert over de korte zijde van het toestel. Aan de binnenzijde ervan zit een label met daarop het filmtype, fabricagejaar en de verleende patenten vermeld. Inclusief de Canadese patenten. Bij de filmtransportknop is duidelijk de blokkage van de indexering zichtbaar.

Deze Bantam heeft model gestaan voor de latere
Bantam Flash met zijn rondere vormen.

Klik hier voor meer metalen, balg, eye level of 828 rolfilm Kodak camera's.

Of zoek in de specificaties en tekstdelen op:  

Database response: 0.0017seconde
Versie: 5.0 - datum: 30-06-2006.