Bantam Flash


Technische specificaties

Filmtype: 828
Negatief: 28x40mm
Sluiter: T, B, 1/25 - 1/200 sec
Diafragma: F/4.5 - 16
Lens: Anastar f:4.5 48mm
Afmetingen: 117x80x72mm (uitgeklapt)
Gewicht: 335 gram
Datum: 1947
Originele prijs: $ 58,00
Conditie: 8+


Uitgeklapte objectiefhuis

Dit toestel is een afgeleide van het f/4.5-model. Ten opzichte daarvan heeft het een meer afgeronde body en rechts van de sluiterspanner een coaxiaal flitscontact.

Dit toestel heeft net als zijn voorganger een knop links en rechts van de zoeker. Zij dienen respectievelijk voor het ontgrendelen van het ingeklapte objectiefhuis en voor het ontspannen van de sluiter via het kantelmechanisme bovenop de balgschaar. Het mist de uitdraaibare pootjes aan het objectiefhuis.


Rechter zijkant Flash Bantam

Aan de rechter zijkant bevindt zich de sluiting van de kast, met daarop de type-aanduiding, fabrikant en fabricageplaats (MADE IN U.S.A. BY EASTMAN KODAK CO). Bovevenaan is de coaxiaal flits aansluiting geplaatst, met daaronder de schroefaansluiting voor de draadontspanner.

Aan de onderzijde van het uitklapbare objectiefhuis bevindt zich een vast aangebracht pootje ter ondersteuning van landscape opnames. Er is geen uitzetpootje voor portret opnames.


De binnenzijde wijkt op kleine details af ten opzichte van het vorige Bantam model, zoals beugeltjes en filmgeleiding.

Aan de binnenzijde van het deksel is een label bevestigd met daarop het serienummer (NO.105617), de patenten, fabricageplaats en het te gebruiken filmtype.

Klik hier voor meer metalen, balg, eye level of 828 rolfilm Kodak camera's.

Of zoek in de specificaties en tekstdelen op:  

Database response: 0.0017seconde
Versie: 5.0 - datum: 30-06-2006.